Hondentraining en gedrag

Reactiviteitstraject

Schaam je voor het gedrag van je hond wanneer hij uitvalt? Ben je klaar met alle (ongewenste) adviezen en wil jij zeker zijn dat jij je hond goed kan helpen bij moeilijke situaties? In een reactiviteitstraject gaan we samen aan de slag met concrete oefeningen die jou en je hond gaan helpen richting een ontspannen leven.

Reactiviteitstraject

Herken je dat?

Wanneer je met je hond aan het wandelen bent, hoeft er maar iets kleins te gebeuren en je hond heeft een freak-out. Hij trekt aan de lijn, blaft, gromt of reageert op een andere heftige manier op een prikkel. Veel hondeneigenaren met een reactieve hond voelen zich beschaamd en geïsoleerd door het gedrag van hun hond. Ze zien dat de hond het ook niet fijn vindt om zo heftig te reageren. Ze zien de stress die het veroorzaakt, maar het lukt niet om samen te ontspannen. Wanneer een hond zo’n moeite heeft met het verwerken van prikkels, kan het ook grote gevolgen hebben voor het gevoel van vrijheid voor de hondeneigenaar.

Wat gaan we doen?

In een reactiviteitstraject gaan we samen aan de slag. Hierbij gaat je hond leren anders om te gaan met moeilijke situaties, zodat jullie allebei kunnen ontspannen. Tijdens de sessies zullen we met elkaar gaan trainen in de echte wereld en geef ik jou de tools om je hond te begeleiden. 

Ik kijk er altijd naar waarom een hond bepaald gedrag laat zien en daar gaan we mee aan het werk. De training wordt speciaal op jouw hond afgestemd. Buiten de sessies om hebben we contact via Whatsapp om te kijken hoe de voortgang verloopt en sta ik klaar voor jullie vragen.

Voor wie is het Reactiviteitstraject?

PRAKTISCHE INFORMATIE

Reactiviteitstraject

Heb je vragen over dit aanbod? Stuur me gerust een berichtje.