Van ICT naar zelfstandig ondernemen als hondengedragscoach

Als klein meisje was ik al gek op honden. Toen ik mijn moeder afgelopen week vertelde dat ik deze blog wou schrijven, vertelde ze me dat ik zelfs als peuter kruipend naar de Dobermann hond bij de juwelier wilde gaan om te aaien. Deze trend wist ik goed door te zetten toen ik ging lopen wat haar regelmatig in angstzweet deed uitbreken.

Op de basisschool werd ik regelmatig aan het denken gezet over wat ik later wou worden. Mijn antwoord: Hondenpsycholoog. Ik wilde graag honden helpen die het moeilijk hebben in de wereld.

Zoals iedere puber ben ik een beetje van het pad geraakt dat ik als kind had bedacht. Ik heb verschillende opleidingen gevolgd, maar nooit een gevoel van purpose of voldoening gehad over wat ik aan het doen was. Ik had wel uitgevogeld hoe ik mijn talenten en kennis kon gebruiken in het kantoorleven om geld te verdienen.

In mijn leven ben ik twee keer in een depressie beland. Iedereen die dit ooit heeft meegemaakt, weet hoe verdoofd alles is en hoe zwart het om je heen is. Ik leefde met veel angsten, maar niemand die het zag omdat ik liever mijn grote mond liet spreken dan te zeggen hoe ik me echt voelde. Tijdens mijn tweede depressie zat ik niet alleen zelf in een diep dal maar brak ook de Covid pandemie uit. Waar ik tot die tijd altijd kon vluchten was het nu tijd voor “verplichte” bezinning tijdens quarantaine. Wie ben ik en wat wil ik eigenlijk uit het leven halen? Wat nou als ik mijn angsten eens los zou laten en zou gaan fantaseren over hoe ik zou willen dat mijn leven er uit zou zien? Ik kwam terug bij de droom die ik als kleine meid had, ik wil honden en hun eigenaren kunnen helpen.

Ik had zelf ondertussen voor het eerst een eigen hond gekregen (Cees) waardoor ik me al steeds meer verdiepte in hondentraining en gedrag. Cees is niet een gemakkelijke hond. Hij is heel gevoelig, snel overprikkeld en heeft onder andere angst voor vreemde mensen. Ik zou nooit iets aan hem veranderen omdat Cees mijn spiegel is. Hij heeft mij weer teruggebracht naar de dromen die ik als klein meisje had: ik wil honden helpen die moeite met onze mensenwereld hebben.

Afgelopen jaren heb ik veel opleidingen gevolgd om mezelf om te scholen als hondengedragscoach. Mijn vak gaat niet alleen over honden maar juist ook over de eigenaar. Ik ben er om te zorgen dat jullie elkaar beter begrijpen en kunnen samenwerken.

Volgend jaar zal ik de opleiding Coachen met hond gaan volgen. Tijdens deze opleiding zal ik mezelf ontwikkelen tot volwaardig coach waarbij mijn hond Quinn, of jouw eigen hond, als spiegel wordt ingezet. Op deze manier wil ik niet alleen honden helpen die moeite hebben met de wereld, maar ook professionals die vastlopen op gebied van werk of privé.

Voor mij voelt de weg naar het ondernemerschap als meer mezelf worden. Ik hoop daarbij juist anderen te kunnen helpen en inspireren. Het is mijn droom om uiteindelijk volledig als zelfstandig ondernemer te werken en tot die tijd combineer ik mijn technische ICT skills heel graag mijn eigen intuïtie in mijn ondernemerschap.

Liefs,

Rianne

Hee, ik ben Rianne

Ik geef privé hondentrainingop maat gemaakt omdat iedere hond en baas uniek is. Ik wil ervoor zorgen dat honden écht begrepen worden door hun baasje. Zodat ze goed in hun vel zitten en zich daardoor goed gedragen.

Lees hier meer over mij.

meer blogs
× Hoe kan ik je helpen?