Puppy benodigdheden

Wat moet je in huis halen voor een pup?

Het is verstandig om je goed voor te bereiden op de komst van een pup in huis. In deze blog vertel ik wat je allemaal nodig hebt voor de eerste dagen met je pup in huis en mijn tips voor een goede start.

Shoppen voor puppy benodigdheden

Voor mij persoonlijk begon het puppy shoppen op het moment dat ik wist dat we een hondje zouden krijgen uit het nest. Natuurlijk, leuke speeltjes kopen. Uiteraard is speelgoed iets wat je pup nodig heeft maar er is zo veel meer:

Dit heb je minimaal nodig om een goede start te maken met je pup in huis. Daarnaast kiezen mensen er nog wel eens voor om een bench aan te schaffen of een X-pen zodat dat de pup geen toegang heeft tot het gehele huis. Wanneer je gebruik wilt maken van een bench, zorg er dan voor dat je je hond dit op een positieve manier aanleert. Als je meer wilt weten over het aanleren van de bench, lees dan deze blog die ik er over schreef.

Het allerbelangrijkst

Het aller, allerbelangrijkste dat je moet regelen, voordat je pup komt, is zorgen dat je agenda leeg is de komende tijd. Bekijk het eens vanuit het perspectief van je pup. Tot dusver ben je hopelijk in een gezellig huis met je broers, zussen en moeder opgegroeid. Klinkt als een fijne tijd toch? Tot er ineens op een dag een aantal vreemde mensen kwamen die je ver van je familie en dat fijne, vertrouwde nest hebben gehaald. Het is een zeer grote verandering die een pup meemaakt in zijn jonge bestaan.

De eerste dagen zullen er dus echt omdraaien dat jullie met elkaar vertrouwd kunnen raken naast het dagelijkse ritueel van poepen/plassen, slapen, eten, spelen en slapen. Puppy’s slapen veel. Ergens tussen de 20 en 18 uur de eerste tijd. Ondanks dat puppy’s veel slapen betekent dat niet dat jij veel rust zal krijgen, want de pup zal de eerste tijd het ritme bepalen. De blaas is nog klein en hij heeft er nog geen controle over. Daarom moet je na ieder slaapje, maaltijd of speelmoment met de hond naar buiten om ongelukjes te voorkomen. Het is aan te raden om direct te beginnen met zindelijkheidstraining. Wil je meer lezen over zindelijkheidstraining? Lees dan deze blog.

Wat kan ik nog meer halen voor mijn pup?

Alles hierboven is dus echt een vereiste wat mij betreft maar er zijn ook nog zo veel spullen die je niet per se nodig hebt maar wel heel leuk of handig zijn. Hierbij nog een aantal favorieten van mij.

Draagbare waterfles

Wanneer je met je pup op stap gaat is het verstandig om water mee te nemen. Deze draagbare fles is superhandig in gebruik en je hoeft geen aparte bak mee te nemen.

Puppytas

Puppy’s kunnen en mogen in het begin niet te veel lopen omdat het lichaam, en voornamelijk de gewrichten, nog in de groei zijn. Wanneer je een pup op jonge leeftijd te veel belast is er een hogere kans op problemen als de hond ouder is. Stelregel is 5 minuten wandelen per maand uitbreiden. Als je je hond toch langere stukken wil meenemen, dan is het handig om gebruik te maken van een speciale tas om je pup in te doen.

Hondenkar

Als je een hond hebt van een groter ras, dan kan je gebruik maken van een hondenkar om de pup te vervoeren. Tip! Veel van deze fietskarren komen met een extensie voor de fiets. Als de hond ouder is kan je hem dan ook meenemen met de fiets.

Spy cam

Ben jij nieuwsgierig wat je hond nou doet wanneer jullie er even niet zijn? Maak gebruik van een spycam. Wanneer je je hond gaat leren om alleen te zijn kan je goed zien hoe hij reageert op de training.

Daarnaast zijn er echt nog honderden speeltjes en knuffels te vinden die echt fantastisch zijn voor een pup. Weet wel dat jij het allerbelangrijkste bent voor de pup, dus neem maar echt tijd voor elkaar. En vanuit mij geef ik mijn kynologische goedkeuring dat een hond verwennen met kluifjes, speeltjes en knuffels, helemaal verantwoord is. Veel shop plezier.

Liefs,

Rianne Warmerdam

Hee, ik ben Rianne

Ik geef privé hondentrainingop maat gemaakt omdat iedere hond en baas uniek is. Ik wil ervoor zorgen dat honden écht begrepen worden door hun baasje. Zodat ze goed in hun vel zitten en zich daardoor goed gedragen.

Lees hier meer over mij.

meer blogs
× Hoe kan ik je helpen?